Olej laurowy BIO, na problemy skórne, włosy, reumatyzm Powiększ do pełnego rozmiaru

Olej laurowy BIO, na problemy skórne, włosy, reumatyzm

45,99 zł

Olej laurowy z wawrzynu szlachetnego, tłoczony na zimno ze świeżych owoców, niezwykły leczniczy olej na problemy skórne. Leczy trądzik, zmiany skórne, wzmacnia zniszczone włosy i zmienioną chorobowo skórę głowy, pielęgnuje i utwardza płytkę paznokcia.

Waga: 50 ml, 100 ml

Kosmetyk wegański Produkt wegański

Więcej szczegółów

915-0

Efiore

4
4,00/5 - 1 opinia

  Dodaj Zobacz opinie Zobacz opinie


W starożytnej Grecji, liście laurowe były używane w wróżeniach Wyroczni Delfickiej. Obecnie drzewa laurowe rosną w Chinach, Izraelu, Algierii, Maroku, Libanie, Turcji, Jugosławii, Rosji, Grecji, Włoszech, Hiszpanii, Portugalii, Francji, Meksyku i na południu USA. Liście dobrej jakości są duże, niepołamane i barwy zielonej. Suszone mają intensywniejszy i mniej gorzki niż świeże smak.

Wawrzyn szlachetny (Laurus nobilis L.) zwany także drzewem laurowym lub bobkowym znamy przede wszystkim z liści laurowych obecnych w naszych kuchniach.
 
Laur jest wiecznie zielonym krzewem lub niewielkim drzewem o czarnej korze. Ma eliptyczne, skórzaste liście. Owocami są jajowate, ciemnobrunatne, prawie czarne jagody.
 
W lecznictwie stosuje się liście wawrzynu (Folium Lauri), owoce wawrzynu (Fructus Lauri, syn. Baccae Lauri), olejek eteryczny destylowany z liści i owocków (Oleum Lauri) oraz olej tłoczony ze świeżych owocków (Oleum Laurinum).
 
W skład oleju ze świeżych owoców wchodzą glicerydy kwasu laurynowego, palmitynowego, olejowego i linolowego oraz olejki eteryczne.

Olej laurowy jest tłoczony na zimno ze świeżych owoców, jagód wawrzynu szlachetnego, z którego starożytni Grecy pletli wieńce dla swoich poetów, zwycięzców olimpiad, bohaterów wojennych i innych ważnych osób.
Ma ciekawą ciemnozieloną barwę i intensywny zapach.

Znany jest ze swoich właściwości przeciwtrądzikowych, jest również skutecznym środkiem pobudzającym wzrost włosów, oraz pomagającym w walce z łupieżem.

Olej ma działanie antyseptyczne, dezynfekujące, przeciwzapalne. Odnawia ochronny płaszcz hydrolipidowy skóry. Łagodzi dolegliwości dermatologiczne, pomaga w walce z chorobami grzybiczymi, łuszczycą czy egzemą. Jest skutecznym ,,antybiotykiem" dla każdego typu skóry.

Olej laurowy działa ściągająco i przeciwbakteryjne. Można go stosować punktowo na pryszcze.

W medycynie naturalnej stosowany jest w leczeniu zwichnięć i obrzęku stawów, a także gojeniu trudno gojących się ran i zmian łuszczycowych.

Olej laurowy może być wcierany przy bólach reumatycznych, zwichnięciach, opuchnięciach ścięgna.

Wykazuje się jako skuteczny lek uśmierzający ból różnego pochodzenia reumatycznego i artretycznego.

INCI

Laurus nobilis L.

Kod: 9999990000767

Gdzie można kupić Olej laurowy BIO, na problemy skórne, włosy, reumatyzm? Tylko w sklepie internetowym z kosmetykami naturalnymi IWOS.PL

  • Wegański TAK

Opinie klientów (1)


Ocena: 0 1 2 3 4
0 1 2 3 4
(4/5

Mam bardzo suchą skórę. Już od jakiegoś czasu używałam kosmetyków z olejem laurowym, mydeł balsamów ale samego oleju nie odważyłam się zaaplikować, ale jak sie okazło nie było sie czego bać. Olej szybko się wchłania doskonale nawilża i odżywia skórę. Dłonie i skóra głowy są w zdecydowanie lepszym stanie.

Strona: 1

Inne kosmetyki w kategorii Pielęgnacja cery

Kontakt

Nasza infolinia dostępna jest 24 godziny na dobę, 7 dni w tygodniu

Telefon:0 880 148 800

Skontaktuj się z naszą infolinią
Olej laurowy BIO, na problemy skórne, włosy, reumatyzm
Category: Pielęgnacja cery
Brand: Efiore
Price: PLN45.99

Available from: IWOS
Stock: In Stock
Description: Olej laurowy z wawrzynu szlachetnego, tłoczony na zimno ze świeżych owoców, niezwykły leczniczy olej na problemy skórne. Leczy trądzik, zmiany skórne, wzmacnia zniszczone włosy i zmienioną chorobowo skórę głowy, pielęgnuje i utwardza płytkę paznokcia. Waga: 50 ml, 100 ml
Rating(s):
4
Rating: 4/5 stars
Based on: 1 rating(s)