Olej tamanu 100%, nierafinowany, certyfikowany - Okani Beauty - 100ml

44,99 zł

Olej tamanu pochodzi z Madagaskaru, ma charakterystyczny zielony kolor i ma intesywny zapach orzechowo-trawiasty, korzenny, ziołowy. Olej posiada certyfikat Soil Association.

Kosmetyk wegański Produkt wegański

Więcej szczegółów

3425-0

Okani Beauty



Polecany do cery trądzikowej, skłonnej do wyprysków, jak również przy łojotoku, egzemie, łuszczycy, trądziku różowatym. Jak również w przypadku skóry wymagającej szybszego gojenia (rozstępy, złuszczanie), regeneracji (dojrzałej). To doskonały środek gojący na rany, świeże ukąszenia, podrażnienia i oparzenia skóry.

Olej tamanu ma właściwości regenerujące, sprzyjające gojeniu, regeneracji komórek naskórka. Jest olejem z wysoką ilością nienasyconych kwasów tluszczowych, flawonoidy w nim zawarte sprawiają, że ma on właściwości silnie gojące, przeciwbakteryjne, przeciwzapalne, przeciwobrzękowe. Przyspiesza proces gojenia naskórka

Olej tamanu sprzyja powstawaniu nowych komórek naskórka, dlatego sprawdza się w pielęgnacji skóry podrażnionej po kwasach, kuracjach retoinodami, jak również w nadmiernej suchości skóry, jej łuszczeniu się, stanach zapalnych, podrażnieniach.

Olej tamanu odbudowuje barierę lipidową naskórka, sprzyjając powstawaniu ochronnej warstwy niedopuszczającej do powstawania zaskórników, wyprysków. 

Działanie:
- nawilżające, regenerujące,
- redukuje świeże blizny i rozstępy - stosowany dwa razy dziennie zmniejsza ich szerokość i długość,
- polecany przy łuszczycy, intensywnie regeneruje skórę,
- stosowany jako preparat przeciwko łupieżowi, zapalenia mieszków włosowych, łysienia, swędzenia skóry głowy.

Olej posiada certyfikat Soil Association, które gwarantuje jego ekologiczną czystość.

Sposób stosowania:

Olej Tamanu już przy niewielkiej ilości wykazuje intensywne działanie, dlatego przy wypryskach, trądziku i bliznach poleca się stosowanie go punktowo bezpośrednio na skórę. 
Może być stosowany zamiast kremu - należy wklepać go w skórę uprzednio zwilżoną hydrolatem lub tonikiem. 
Olej tamanu można zmieszać wraz z ulubionych serum lub kremem, intensyfikuje wtedy działanie regeneracyjne kremu.

INCI

100% Organic Calophyllum Inophyllum Seed Oil

Kod: 5907222402160

Gdzie można kupić Olej tamanu 100%, nierafinowany, certyfikowany - Okani Beauty - 100ml? Tylko w sklepie internetowym z kosmetykami naturalnymi IWOS.PL

  • Wegański TAK

Opinie klientów (0)


Ocena: 0 1 2 3 4

Inne kosmetyki w kategorii Pielęgnacja cery

Kontakt

Nasza infolinia dostępna jest 24 godziny na dobę, 7 dni w tygodniu

Telefon:0 880 148 800

Skontaktuj się z naszą infolinią
Olej tamanu 100%, nierafinowany, certyfikowany - Okani Beauty - 100ml
Category: Pielęgnacja cery
Brand: Okani Beauty
Price: PLN44.99

Available from: IWOS
Stock: In Stock
Description: Olej tamanu pochodzi z Madagaskaru, ma charakterystyczny zielony kolor i ma intesywny zapach orzechowo-trawiasty, korzenny, ziołowy. Olej posiada certyfikat Soil Association.