Miód manuka RAW KFactor 16 250g - Wedderspoon Powiększ do pełnego rozmiaru

Miód manuka RAW KFactor 16 250g - Wedderspoon

159,99 zł

Miód manuka surowy, niepasteryzowany, kremowy RAW KFactor 16, ponad 75% zawartości nektaru manuka, o właściwościach antybakteryjnych, przeciwapalnych, wpływa dobroczynnie na układ pokarmowy.

Waga: 250 g 

Więcej szczegółów

2624-0

Miód Manuka nie jest zwykłym miodem, to produkt z kategorii superfoods czyli żywności o dobroczynnych właściwościach dla zdrowia.

Starannie wyselekcjonowany miód marki Wedderspoon - wysoki KFactor odpowiada 300 MGO. 

Wpływa dobroczynnie na układ pokarmowy, ma naturalne właściwości przeciwbakteryjne, zawiera enzymy pomagające odzyskać zdrowie układu pokarmowego. Zawiera unikalne czynniki korzystne dla zdrowia, jest mocnym środkiem przeciwzapalnym. Co ciekawe, miód manuka zabija szczepy bakterii odpornych na działanie antybiotyków m.in. takie jak MRSA, E. Coli. W przeciwieństwie do antybiotyków bakterie nie stają się na miód manuka odporne. 


Miód manuka można stosować miejscowo na rany, oparzenia, skaleczenie oraz na stany chorobowe skóry takie jak egzema, łuszczyca, wysypki. Poprawia również stan skóry, działa ściągająco, zmiękcza i ma wiele właściwości przeciwstarzeniowych. Miód manuka poprawia stan skóry trądzikowej. 

Miód manuka usuwa zgagę, eliminuje objawy refluxu.

Zalety miodu manuka:

  • działa antybakeryjnie,
  • przeciwzapalnie,
  • preciwrzybiczo,
  • antywirusowo, 
  • bogaty w antyoksydanty,
  • zawiera ogromną dawkę enzymów korzystnych dla zdrowia.

Po czym poznać czy miód manuka jest wartościowy? Istnieje kilka sposobów mierzenia jakości miodu, każdy z nich mierzy inne parametry. 

Firma Wedderspoon mierzy właściwości miodu manuka i wiele ich składników, nie tylko pod kątem zawartości 

methylglyoxalu, ale również:
- czystość miodu,
- żywe enzymy,
- ponad 250 składników chemicznych,
- zawartość pyłku, 70% lub więcej,
- trwałość poziomu pH,
- poziom antyoksydantów.

Wedderspoon zapewnia miód wolny od pestycydów, GMO, antybiotyków, jakiejkolwiek chemii. Opakowania wolne od Bisphenolu A (BPA).

Czy różnią się te jednostki miary MGO, UMF,  KFactor? 

Najpopularniejszym markerem właściwości miodu manuka jest MGO (methylglyoxal) - jest toksycznym związkiem chemicznym o właściościach antybakteryjnych.  Poziom methyglioxalu jest również mierzony w jednostce UMF, ale oprócz niego ten system oceny miodu manuka bada poziom NPA (aktywność nienadtlenkowa), której poziom jest stabilny niezależnie od narażenia miodu na takie czynniki jak słońce, wyższa temperatura czy ślina pozostaje bez zmian. Jest więc gwarantem, że miód będzie miał właściwości przeciwbakteryjne i przeciwzapalne. W metodzie UMF mierzony jest również poziom leptosperyny.
Wiele firm opiera się tylko i wyłącznie na poziomie methylglyoxalu, dodając składniki chemiczne by podnieść jego poziom, tymczasem istnieją inne czynniki wpływające na jakość i zdrowotne właściwości miodu Manuka. Twierdzi się również, że zbyt wysoka jego zawartość niszczy antyoksydanty, witaminy i minerały.

Porównanie czynników: 

Właściwości

UMF

MGO

KFactor

Bardzo silne działanie antybakteryjne, nadzwyczajne właściwości lecznicze

15-20+

400-550

18-22

Silne działanie antybakteryjne, dobre właściwości lecznicze

10-15+

100-400

14-18

Średni poziom aktywności, zwiększa odporność

5-10+

30-100

8-14

Niski poziom aktywności, porównywalny ze zwykłym miodem

0-5+

0-30

0-8


Sposob użycia: 
Dla zachowania zdrowia i poprawy odporności spożywaj 1-2 łyżeczki miodu manuka dziennie. 
Problemy trawienne, przeziębienie, nadchodzące infekcje - 3 łyżeczki dziennie.
Rany - nałóż miód manuka bezpośrednio na skórę co 12 godzin, owiń bandażem.
Trądzik, egzema, łuszczyca, trądzik różowaty, nałóż na skórę i pozostaw na około godzinę dziennie.

Wartość odżywcza:
Wartość energetyczna 1370 (322 kcal)
Tłuszcz 0,0 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0,0 g
Węglowodany 80g
w tym cukry 78 g
Błonnik 0 g
Białko 0,0 g  
Sól 0g / 0g

PRODUKT ZAWIERA ALERGENY - nieodpowiedni dla osób uczulonych na produkty pochodzenia pszczelego.

 

 

INCI

100% surowy niepasteryzowany miód manuka

Kod: 814422021983

Gdzie można kupić Miód manuka RAW KFactor 16 250g - Wedderspoon? Tylko w sklepie internetowym z kosmetykami naturalnymi IWOS.PL

  • Wyprodukowano w Nowej Zelandii
  • Waga netto 250g

Opinie klientów (0)


Ocena: 0 1 2 3 4

Inne produkty w tej samej kategorii:

Kontakt

Nasza infolinia dostępna jest 24 godziny na dobę, 7 dni w tygodniu

Telefon:0 880 148 800

Skontaktuj się z naszą infolinią
Miód manuka RAW KFactor 16 250g - Wedderspoon
Category: SuperFood
Brand: Wedderspoon
Price: PLN159.99

Available from: IWOS
Stock: In Stock
Description: Miód manuka surowy, niepasteryzowany, kremowy RAW KFactor 16, ponad 75% zawartości nektaru manuka, o właściwościach antybakteryjnych, przeciwapalnych, wpływa dobroczynnie na układ pokarmowy.Waga: 250 g