Rosadia

Seria kosmetyków ze składnikami z róży (olej z pestek dzikiej róży, olejek z róży damasceńskiej, hydrolat z tej róży, olejek z drzewa różanego). Dla kobiet o cerze suchej, dojrzałej, wrażliwej i naczynkowej. 

Kosmetyki zawierają olejki:


ROSA DAMASCENA  Olejek pozyskiwany jest przez destylację ręcznie zbieranych kwiatów róży damasceńskiej (Rosa damascena) uprawianej w słynnej Dolinie Róż w Kazanłyku w Bułgarii. Z dwóch do pięciu ton zebranych kwiatów destyluje się 1 kg olejku eterycznego. Uważa się, że Dolina Róż posiada unikalne, wyjątkowe warunki (strukturę gleby, wilgotność powietrza, zachmurzenie i opady deszczu) do uzyskania najwyższej jakości olejku różanego.  Olejek różany jest doskonały do do pielęgnacji skóry, przede wszystkim suchej, wrażliwej, dojrzałej. Działa tonizująco, usuwa zaczerwienienia związane z rozszerzonymi naczynkami. Stosowany przy rozstępach, starzeniu się skóry, przesuszeniu skóry. Pomimo niezwykłego postępu w dziedzinie substancji zapachowych nie można zastąpić olejku Rosa damascena innymi olejkami różanymi spośród ponad 200 odmian tej rośliny. Hydrolat z róży damasceńskiej działa odświeżająco i aromatycznie, delikatnie nawilża. Posiada właściwości antyseptyczne, antybakteryjne i lekko ściągające; polecany jest przy drobnych ranach i poparzeniach oraz w formie okładów na podrażnione i zmęczone powieki. Dzięki antocyjaninom i olejkowi eterycznemu obecnym w płatkach róży - reguluje krążenie i wzmacnia naczynka krwionośne. Wykazuje działanie antyoksydacyjne i przeciw- zmarszczkowe, poprawia elastyczność i gładkość skóry.


ROSA CANINA 


Kompozycja chemiczna oleju z dzikiej róży jest wyjątkowa. Zawiera on naturalny kwas trans-retinowy (kwas witaminy A, tretinoina), który regeneruje tkanki na poziomie komórkowym. Ponadto olej charakteryzuje się wysoką zawartością kwasów omega-6 i omega-3. Olej z dzikiej róży zawiera także karotenoidy (beta-karoten, likopen, zeaksantynę i in.) o właściwościach antyoksydacyjnych. Posiada unikalne właściwości: redukuje istniejące i hamuje powstawanie nowych zmarszczek, poprawia elastyczność skóry, tonizuje jej odcień i znacząco spowalnia proces starzenia. Olej dobrze sprawdza się w pielęgnacji skóry po kąpielach słonecznych, rozjaśnia przebarwienia, odbudowuje cement międzykomórkowy, redukuje blizny i rozstępy (przyspiesza restrukturyzację tkanek). Ekstrakt z owoców dzikiej róży posiada bardzo wysokie stężenie witaminy C, dzięki czemu rozjaśnia cerę i przebarwienia. Charakteryzuje się właściwościami zmiękczającymi, nawilżającymi i wygładzającymi, chroni skórę przed szkodliwym działaniem wolnych rodników, wzmacnia włókna kolagenu i elastyny, powodując wzrost jędrności i elastyczności skóry oraz redukcję drobnych zmarszczek.


ANIBA ROSAEODORA


Olejek eteryczny pozyskiwany w procesie destylacji z drewna drzewa różanego. Jest szeroko stosowany w perfumerii w kompozycjach damskich i męskich ze względu na piękną egzotyczną kwiatową i świeżą nutę przypominającą nieco zapach róży.Główne związki chemiczne wchodzące w jego skład to: a-pinene, camphen, geraniol, neral, geranial, myrcene, limonene, 1,8-cineole, linalool, benzaldehyde, linalool oxides, a-terpineol. W kosmetyce dzięki właściwościom stymulowania tkanek skórnych wykorzystywany jest w preparatach przeciwzmarszczkowych, anti-agingowych. Duża zawartość linalolu (ponad 80%) sprawia, że olejek posiada działanie przeciwzmarszczkowe. Uelastycznia, wygładza i regeneruje naskórek. Olejek drzewa różanego ma działanie relaksujące i poprawiające nastrój. Polecany w stanach wyczerpania fizycznego i apatii. Łagodzi bóle głowy spowodowane napięciem i przemęczeniem.



Kontakt

Nasza infolinia dostępna jest 24 godziny na dobę, 7 dni w tygodniu

Telefon:0 880 148 800

Skontaktuj się z naszą infolinią